Buitengewoon Zwolle

Over

Wonen in verbinding met de natuur en je buur

Over het unieke project

In plan De Tippe in Zwolle, ontwikkelen wij een uniek woonproject met duurzaamheid als basis. Het project omvat 4 semi-vrijstaande schuurwoningen met een boomgaard en 4 vrijstaande schuurvilla’s aan het water.

De duurzame woningen worden samen met de toekomstige bewoners ontworpen en zijn gericht op circulair bouwen, natuurinclusiviteit, energiezuinigheid en onderscheidende architectuur.

Co-creatie speelt een belangrijke rol in dit woonproject, met zowel collectieve als individuele dimensies. De basisplattegrond is het startpunt, waarna toekomstige bewoners samen met de architect werken aan het ontwerp.

Collectief wordt er gefocust op duurzame ambities en groene elementen (zoals bijvoorbeeld een gezamenlijke energieopslag). Individueel krijgen bewoners de vrijheid om hun woning vorm te geven, zowel van binnen als van buiten. Deze aanpak zorgt voor een harmonieuze woonomgeving die duurzaamheid, buurschap en persoonlijke expressie combineert.

Buitengewoon Zwolle bestaat uit twee erven: erf B ‘Bloesem’ en erf D ‘Rietkraag’. Beide erven onderscheiden zich van elkaar door hun unieke karakter.

Architectuur van KHV Architecten

KHV Architecten staat onder andere bekend om haar unieke, landelijke ontwerpen van schuurwoningen. De schuurwoning in Dalfsen was een ware internationale hit op Pinterest. In deze ontwerpen vormen architectuur en landelijk wonen een harmonieus geheel.

Hun ontwerpen zijn ingetogen en zorgen ervoor dat de woningen ondergeschikt zijn aan de natuurlijke omgeving, waardoor een symbiose tussen architectuur en natuur wordt gecreëerd.

KHV Architecten heeft bijzondere aandacht voor synergie tussen de woningen en hun omgeving. Dit is te zien in hoe de semi-vrijstaande schuurwoningen zich richten op de gemeentschappelijke tuin en in hoe de vrijstaande schuurvilla’s de verbinding aangaan met het water.

Als voorvechter in het veld van duurzame en natuurinclusieve architectuur, streeft KHV Architecten ernaar om de verbinding tussen mens en natuur te versterken en tegelijkertijd innovatieve en esthetisch aantrekkelijke woonoplossingen te bieden.

KHV Architecten
Anno 2000

Landschapsarchitectuur van Anno2000

Dit unieke project benadrukt de sterke connectie tussen architectuur en landschap, waarbij de natuurlijke omgeving en het ontwerp van de woningen naadloos in elkaar overlopen. In dit project speelt de landschapsarchitect daarom een cruciale rol.

ANNO2000 werkt ecologisch waarbij een gezonde bodem de basis is. Gebruik van regenwater is een belangrijk uitgangspunt. Onze overtuiging is dat natuurlijk groen bijdraagt aan de goede leefomgevingskwaliteit. Concreet zijn deze kwaliteiten: verkoeling in hete zomers, genieten van gevarieerd kleurrijk en eetbaar groen. Iedere dag vogels horen zingen zorgt voor een prettige sfeer.

Onze ontwerpen zijn pragmatisch zodat de tuin past bij uw levenswijze. We maken gebruik van heldere vormen in de tuin. Soms zijn deze recht en soms gebogen, aansluitend bij uw wensen en passend bij de plek. Het toepassen van bestratingsmateriaal wordt tot een minimum beperkt, maar we houden rekening in het ontwerp hoeveel tijd en energie u heeft voor het onderhoud.

We zien er naar uit om samen met u de groene woonomgeving vorm te geven!

Gebouwd door Evertsen Bouw met Woningborg certificaat

Evertsen Bouw, het bouwbedrijf dat verantwoordelijk is voor de realisatie van het project Buitengewoon Zwolle, sluit naadloos aan bij de waarden van duurzaamheid. Door hun jarenlange ervaring en expertise in milieuvriendelijk en verantwoord bouwen, is Evertsen Bouw een ideale partner om de visie van het project tot leven te brengen.

De woningen van Buitengewoon Zwolle worden gebouwd met het Woningborg Certificaat. Zo ben je er altijd zeker van dat je woning wordt afgemaakt en voldoet aan de technische kwaliteitseisen van deze tijd.

Evertsen Bouw Zwolle

Toewijzing

Bij de toewijzing van woningen in Buitengewoon Zwolle wordt er rekening gehouden met verschillende aspecten. In de eerste plaats wordt er geprobeerd zoveel mogelijk eerste voorkeuren van woningtypes toe te kennen aan de hand van het moment van inschrijving. Denk daarom goed na over welke woning jouw voorkeur heeft en geef dit door bij je inschrijving.

In tegenstelling tot veel andere projecten speelt bij Buitengewoon Zwolle jouw mening ook een belangrijke rol. Aangezien dit een uniek project is, wordt er bij de toewijzing naast de financiële situatie ook gekeken of nieuwe bewoners aansluiten bij de doelstellingen en intenties van het project.